VEERLE VERBEKE

DE SALONS

VISUAL ARTIST PAINTER 

STUDIO RODEBERG GENT

De salons van Studio Rodeberg

Samen met Jan De Proost organiseer ik de salons van Studio Rodeberg. Wij brengen kunstenaars en kunstliefhebbers éénmaal per maand samen in ons salon temidden van onze schilderijen, foto's en boeken rondom een thema. 
DE SALONS 2024

Een overzicht van aankomende salons tot mei 2024

21 MAART 20U

Omdat we allemaal doodgaan

Lien De Metsenaere


Tien jaar werkte zLien De Metsenaere als verpleegkundige op de afdeling Intensieve Zorgen en nog eens zeven jaar in een palliatief supportteam. Ze hekelt het gebrek aan kennis over het levenseinde in de zorg en haar boek is dan ook een gids die focust op het belang van een professionele en menswaardige stervensbegeleiding. “Er heerst nog heel wat onwetendheid over palliatieve zorg bij zowel hulpverleners als patiënten.”

Ze schreef er een boek over. 

We vroegen haar om een lezing te komen geven over een thema waar we niet weten hoe we er mee moeten omgaan. Lien toont de weg.


Inkom 5 EUR
Lien De Metsenaere


Lien De Metsenaere (°1982) studeerde in 2004 af als verpleegkundige met een bijzondere beroepsbekwaamheid in de intensieve- en spoedgevallenzorg aan de toenmalige KAHO Sint-Lieven te Aalst. Tien jaar werkte ze met heel veel passie en beroepsfierheid op de afdeling intensieve zorg. In 2016 volgde ik de LEIFopleiding tot LEIFnurse in het Expertisecentrum ‘waardig levenseinde’ te Wemmel en ging ze voor zeven jaar aan de slag in een palliatief supportteam in hetzelfde ziekenhuis.

Sterven, rouw en verlies hebben haar altijd geboeid en dan met name het gebrek aan aandacht ervoor in onze maatschappij. Om net die reden schreef ze het boek Omdat we allemaal doodgaan’.

Zorgen voor anderen, het zit in haaar bloed en het is datgene waaruit ze energie en voldoening haalt.


Professioneel gooit ze het nu over een andere boeg. De zorg die ze wil bieden aan mensen is in vele zorginstellingen tot mijn grote spijt, niet langer in overeenstemming met mijn waarden en normen als zorger en mens, namelijk warme, menswaardige, kwaliteitsvolle en professionele zorg.

Een selectie van teksten en beelden 

2020 - 2024

Woord en Beeld

Nieuwsbrief

* indicates required